Wat is een flow?

Een flow is een werkstroom waarmee je automatisch contact met leads en relaties kan onderhouden. De flow begint logischerwijs bij de trigger in stap 1. Als de trigger bijvoorbeeld een nieuw waarderapport is, zal elk contact met een nieuw waarderapport in die flow terecht komen. Als je contact voldoet aan de trigger en eventuele conditietypes, kan het contact door naar stap 2. Na elke stap kan een volgende stap worden toegevoegd.

Een flow zorgt ervoor dat geautomatiseerde e-mails verstuurd worden en dat er taken worden gecreëerd. Ook kunnen in een flow tags worden toegevoegd. Deze tags kunnen weer aan contacten worden verbonden. Zo categoriseer je contacten en komen deze in de juiste flow terecht.

Hoe bouw ik een flow?

DatHuis heeft een aantal templates beschikbaar gemaakt die je zo kunt gebruiken. Bij het toevoegen van een nieuwe flow kan je kiezen voor de optie 'Gebruik een template'. Ieder template kan je aanpassen naar je eigen wensen. Wil je graag zelf een flow maken kan dat ook.

Als je klikt op 'voeg flow toe' krijg je de optie tussen een template of een eigen flow maken. Je kiest voor 'maak een eigen flow'.

Een flow begint bij stap 1 met een trigger. Afhankelijk van de apps die aanstaan heb je de beschikking over verschillende triggers. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit; nieuw waarderapport, tag is toegevoegd of nieuw Funda bezichtigingsverzoek.

Aan de trigger kan je een conditie toevoegen. Als je meerdere condities toevoegt, let er dan op of alle condities moeten gelden of minimaal één. Dit kan je aangeven door bij de optie voor 'en' of 'of' te kiezen.

Door op het plusje onderin te klikken kan je een nieuw actietype toevoegen. Je kiest je gewenste actietype en voegt deze toe. Stap 2 verschijnt en je kan vervolgens door met bouwen.

Wanneer zet ik een flow aan of uit?

Een flow kan je aan- en uitzetten. Wanneer je een flow wil gebruiken is het belangrijk dat deze aanstaat. Alle flows die je niet gebruikt, kan je eventueel uitzetten. Let er op dat wanneer je een flow uitzet, automatisch ook alle contacten uit deze flow worden verwijderd.

Meer lezen over flows?

  1. Leads converteren met flows

  2. Eenmalig in een flow terecht komen

Heb je het antwoord gevonden?