10. Instellingen & integraties
Tracking van de Waardecheck - Powered by Brainbay op mijnwaardecheck.nl met Google Analytics 4
Tracking van de Waardecheck - Powered by Brainbay op mijnwaardecheck.nl met Google Analytics 4
Joel Konijn avatar
Geschreven door Joel Konijn
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel bevat de instructies voor het configureren van Google Analytics 4 (GA4) in combinatie met de Waardecheck - Powered by Brainbay op mijnwaardecheck.nl.

Wil je de Umbrella Widget meten met GA4? Volg dan de stappen in dit artikel.

1. Ga naar je Analytics Dashboard

2. Links onderin de hoek van de pagina staat een tandwiel knop met de tekst Beheer, klik daar op.

3. Nu zou je een layout met 2 kolommen moeten zien. Bovenaan de tweede kolom staat een knop met de tekst Property maken, klik hier op.

4. Hier moeten wij een naam geven aan de property. Wij stellen ‘Mijnwaardeheck.nl’ voor als naam maar hier ben jij natuurlijk helemaal vrij in.

5. Nu we de property hebben moeten we nog een “gevevensstream” aanmaken. Analytics zou je automatisch naar de goede pagina genavigeerd moeten hebben. Selecteer Web als platform.

6. Vul hier je domein en een naam voor je website in en klik op Stream maken.

7. Het dashboard zal je navigeren naar de “Installatie-instructies”, deze kan je sluiten want deze instructies zijn niet van toepassing voor ons.

8. Kopieer het “METINGS-ID” door op het klembord icoon te klikken.

9. Voor nu zijn we klaar binnen het Google Analytics Dashboard en moeten we naar de instellingen van de Waardecheck - Powered by Brainbay.

Scroll op de instellingenpagina naar de sectie Tracking en plak bij Google Analytics 4 de METING-ID. Klik vervolgens op Opslaan onderaan de pagina.

De initiele configuratie is nu klaar en gebeurtenissen zullen worden geregistreerd binnen Google Analytics.

Stap 2 – Toevoegen van conversie events

Wil je de gebeurtenissen markeren als conversie? Doe dan het volgende:

1. Ga naar je Analytics Dashboard

2. Links onderin de hoek van de pagina staat een tandwiel knop met de tekst Beheer, klik daar op.

3. Zorg er voor dat je zeker weet dat je de volgende aanpassingen doet op de correcte property, ga vervolgens naar Conversies.

4. Klik vervolgens op de knop Nieuwe conversiegebeurtenis.

5. Vul bij Nieuwe naam van gebeurtenis de volgende waarde in: requestValuationCheck en klik op Opslaan.

Nu zal de conversie zichtbaar worden in het overzicht en in diverse rapporten.

Heb je de WOZ-bezwaar app geactiveerd? Dan kan je een aanvraag ook als conversie instellen. Herhaal hiervoor voorgaande stappen en vul bij de naam van de gebeurtenis in: wozObjectionSent