Alle collecties
6. Omgaan met persoonsgegevens
Het belang van een up-to-date privacy verklaring
Het belang van een up-to-date privacy verklaring

Zorg ervoor dat je de juiste toestemming hebt voor het verwerken van persoonsgegevens.

Joel Konijn avatar
Geschreven door Joel Konijn
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Marketing automation biedt geweldige mogelijkheden om leads en relaties te bereiken. Voor het verwerken van persoonsgegevens dien je wel de juiste toestemming te hebben.

Voor alle persoonsgegevens die je verzamelt en verwerkt dien je een grondslag te hebben. Dit kan een contractuele verplichting zijn, zoals een OTD voor het verkopen van een huis. Deze grondslag is in het voorgaande voorbeeld impliciet gegeven door het aangaan van een overeenkomst. Maar de persoon in kwestie kan ook actief toestemming hebben gegeven voor de verwerking. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het aanvragen van een waarderapport.

De manier waarop je de verzamelde gegevens verwerkt en gebruikt is beschreven in je privacyverklaring. Zorg daarom dat je er een hebt en dat deze altijd up-to-date is.

Met een privacyverklaring voldoe je aan de verantwoordingsplicht van de AVG. Je bent als bedrijf namelijk verplicht om aan te geven wat je met hun persoonsgegevens doet en waarom. Heb je nog geen privacyverklaring? Lees dan dit artikel op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Meer weten over DatHuis en de AVG? Lees dan hier verder.

Was dit een antwoord op uw vraag?