Alle collecties3. Leads genereren en converteren
Een formulier maken voor je webwinkel widget
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt met onze formulierenmodule zelf formulieren maken en toevoegen aan je webwinkel widget. Een formulier in je webwinkel widget kan je ook rechtstreeks aanroepen met een link, zodat je er naar kunt verwijzen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan formulieren voor:

• Het verzamelen van (nieuwbouw)woonwensen

• Een reservelijst voor bezichtigingen

• Het ontvangen van hypotheekleads

• etc.

Een formulier maken

Een formulier maken is heel eenvoudig. Volg de stappen:

1. Login op je account van DatHuis via https://app.dathuis.nl/

2. Klik in de linker kolom op het formulieren-pictogram

3. Je ziet nu het overzichtsscherm met je formulieren. Klik op + Nieuw formulier.

4. Hierna kun je een template kiezen om als basis te gebruiken. Selecteer Basic template.

We voegen regelmatig nieuwe templates toe die je kunt gebruiken als basis voor jouw formulier.

5. Klik op Volgende.

6. Geef je formulier een naam en een omschijving, zodat je het altijd kunt herkennen als je meerdere formulieren hebt gemaakt. Klik hierna op Maak formulier.

Je formulier configureren

Nadat je het formulier hebt aangemaakt, kom je in de omgeving waar je het formulier kunt configureren.

Wat zie je in dit scherm:

1. met deze knop zet je het formulier aan- of uit in je webwinkel widget

2. In deze sectie pas je de instellingen van het formulier aan:

• Taal (nederlands en/of Engels)

• Naam van het formulier (alleen voor jou zichtbaar)

• Omschrijving (alleen voor jou zichtbaar)

3. Hier voeg je een titel, de omschrijving en een pictogram toe. Dit wordt getoond in de widget webwinkel.

Pictogram, titel en omschrijving in de widget

4. Hier pas je de vormgeving van je formulier aan. Je kunt de kleuren aanpassen en een afbeelding voor de achtergrond instellen.

Je kunt de achtergrond instellen van je formulier

5. Hier zie je de workflow van je formulier. In dit geval het venster met het formulier en het venster met de bedanktekst die je krijgt te zien na het invullen van het formulier.

De velden van je formulier aanpassen

Klik op een venster in de workflow om het aan te passen:

Hierna kom je in de configuratie van de formulierpagina:

In de linkerkant zie je de beschikbare formulievelden. Deze kun je naar het rechterdeel slepen om het direct toe te voegen aan je formulier. Bijvoorbeeld een veld voor een telefoonnummer, een tekstveld, of een meerkeuzevraag:

Sleep een veld naar de gewenste positie in je formulier

In het rechterdeel kan je op een veld klikken en de instellingen wijzigen. Je kunt daar ook bepalen of het een verplicht veld is. In dat geval moet dat veld worden ingevuld, voordat mensen het formulier kunnen indienen. Is zo'n veld niet ingevuld, dan krijgen ze een melding.

Selecteer een veld en pas in de rechterkolom de instellingen aan

Heb je wijzigingen gemaakt, bekijk dan een voorbeeld van je formulier via de knop Voorbeeld van formulier.

Ben je tevreden met het resultaat, sla je formulier dan op met de knop Opslaan rechtsboven.

De verzendpagina instellen

Het is belangrijk om een melding te geven als iemand een formulier heeft ingevuld. Hierdoor weten ze dat de verzending is gelukt. Ook kan je op die pagina bijvoorbeeld aangeven hoe snel ze een reactie kunnen verwachten. Het standaard formulier heeft al een bedankpagina (verzendpagina). Klik op deze pagina om de inhoud aan te passen.

Ben je tevreden met het resultaat, sla je formulier dan op met de knop Opslaan rechtsboven.

Extra pagina's toevoegen

Je kunt je formulier uitbreiden met extra pagina's. Bijvoorbeeld met extra vragen, of een pagina met tekst. Om een pagina toe te voegen, klik op + achter een pagina en kies voor Nieuwe pagina.

Zorg altijd dat de laatste pagina de Verzendpagina is.

Formulieren (tijdelijk) aan- en uitzetten

Via de overzichtspagina https://app.dathuis.nl/-/forms kan je direct zien welke formulieren actief zijn. Wil je een formulier deactiveren? Klik op het formulier en vervolgens bij de instellingen van het formulier op Deactiveer het formulier. Klik tot slot op Opslaan.

Een link naar je formulier maken

Als je formulier actief is, dan is deze zichtbaar in je webwinkel widget. Daarnaast kan je er rechtstreeks naar linken. De link zal de webwinkel widget openen en direct het formulier tonen.

De rechtstreekse link kan je opvragen door de het formulier te openen in je webwinkel widget en rechtsonder het kopieer-pictogram aan te klikken. De link zal dan op je klembord worden gezet. Die link kan je vervolgens gebruiken (Ctrl+V) om rechtstreeks te linken.

Inzendingen van formulieren bekijken

De inzendingen van je formulier bekijk je via https://app.dathuis.nl/-/contacts/. Hier kan je een filter activeren dat de inzendingen van een specifiek formulier toont.

Klik hiervoor op:

+ Filter toevoegen
Formulieren
Selecteer het gewenste formulier / Is ontvangen / groen vinkje

Hierna zie je alle inzendingen. Je kan elke inzending bekijken, tags toekennen en toewijzen aan een specifieke vestiging en gebruiker.

Automations op basis van een ingevuld formulier

Je kunt ook een flow starten op basis van een ingevuld formulier. Ga hiervoor naar de flowbuilder en start een nieuwe flow. Kies als trigger Formulieren en selecteer het gewenste formulier. Hierna kan je de flow naar wens inrichten.