9. Jouw DatHuis portaal
Automation
Hoe start ik een campagne vanuit een template?

Gebruik deze handleiding om een e-mailcampagne naar je bestaande relaties te versturen.

Mario Rodriguez Sanchez avatar
Geschreven door Mario Rodriguez Sanchez
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is een campagne?

Een campagne is een goede manier om bestaande relaties uit te nodigen om gebruik te maken van de informatie en diensten die je in de widget aanbiedt. De campagne kan verwijzen naar onder andere de Waardecheck, tool van de Nationale Hypotheekbond, Nutsvoorzieningen, Trustoo, WOZ bezwaar, Energielabel & Duurzaamheidsadvies, of het Duurzaamheidsprofiel.

Stel de campagne template in

Volg de stappen hieronder om een campagne te starten:

1. Maak een beslissing welke app in de widget je onder de aandacht wil brengen via een e-mail campagne.

2. Klik hier en pas de bestaande campagne template aan naar eigen wens.

In de template zitten twee lege e-mails. Open de stap en stel een e-mail op die je naar je contacten wil versturen.

3. Voeg hierbij de link toe naar de app die je voor deze campagne wilt gebruiken.

Elke app in de widget is rechtstreeks aan te roepen. Deze link opent een specifieke app in de widget op jouw site. Open de widget en de gewenste app. Rechtsonder zie je een pictogram. Als je hier op klikt, wordt de link automatisch op je klembord gezet.

Afbeelding: Linktool

Selecteer de tekst waar je de link wilt plaatsen en voeg deze link vervolgens toe aan je e-mail.

Zo ziet een campagne voorbeeldmail er vervolgens uit:

Verstuur de campagne

1. De campagne start nadat er een 'tag' wordt toegevoegd. Stel de naam van de tag in, in de flow.

2. Zet de flow aan en sla de template op.

3. Ga naar 'Contacten' en selecteer de contacten waar je de campagne op wilt draaien:

That's it. De contacten hebben zojuist een tag toegewezen gekregen welke een flow 'triggered'.