8. Een overzicht van de apps
Over de Vastgoed Energiecalculator

Gebruik deze documentatie om de energiecalculator te installeren bij nieuw- en bestaande bouw objecten

Joel Konijn avatar
Geschreven door Joel Konijn
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Introductie

Met de energiecalculator toon je de bezoeker van je website eenvoudig de maandlasten voor gas, water en elektriciteit voor een huis. Dit is per object (bouwnummer) in te stellen.

De energiecalculator maakt gebruik van de app "Nutsvoorzieningen - ProPropertyPartners". Deze dient aan te staan om van de calculator gebruik te kunnen maken.

Gebruik van de app

De energiecalculator gebruik je door de app aan te roepen via een deeplink:

Aan deze link kan je de volgende opties toevoegen. Hiermee stel je de calculator in voor een bouwnummer:

• makeCalcReady=1

Door deze optie toe te voegen verwijder je twee elementen; 'Aan te sluiten adres' en de button 'Persoonsgegevens.

• removeProducts=4,61,2

Hiermee verwijder je producten uit de tool. In bovenstaand voorbeeld is dat Internet, ContractCoach en Gas. De volledige lijst me producten die je kan verwijderen:

Elektra = 1

Gas = 2

Water = 3

Internet = 4

ContractCoach = 61

Stadwarmte = 7

• kwhSingle=1500, kwhDoubleLow=1000, kwhDoubleHigh=1500

Met deze opties geef je het verwachte verbruik aan KwH mee. Je kiest of kwhSingle voor een enkele meter, of kwhDoubleLow en kwhDoubleHigh voor een dubbele meter. Deze optie werkt alleen als het product electra aan staan (1).

• smartMeter=1

Als de woning een slimme meter bevat, dan geef je deze optie mee. Smartmeter moet je gebruiken icm kwhDoubleLow en kwhDoubleHigh.

• m3=7000

Met deze optie geef je het verwachte gasverbruik mee in kubieke meter. Deze optie werkt alleen als het product gas aan staan (2).

• household=3

Met deze optie geef je het aantal personen in het huishouden mee. Household en verbruik tegelijk gebruiken bijt elkaar. Household is namelijk ook gelinkt aan een specifiek verbruik.

URL genereren

1. Stel vast welke opties je wil gebruiken en voeg deze toe aan de volgende tool: https://zwnyo5.csb.app/

2. Bij Path stel je in: /apps/arx-groep

3. Bij Params voeg je lijstje toe aan opties die je wil gebruiken. Zet iedere optie op een nieuwe regel.

4. Klik op de button om een parameter te genereren. Kopieer de hele parameter en voeg deze toe achter de basis url van je website, bijvoorbeeld: