Over de Realworks app

Uitleg en installatiehandleiding

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is de functie van de Realworks app?

Met de Realworks app stuur je relaties automatisch van Realworks naar DatHuis.

Door vanuit Realworks relaties naar DatHuis te sturen, kan je gemakkelijk marketingcampages starten. Denk bijvoorbeeld aan het opvolgen van een bezichtiger, het betrokken houden van een lead, of het activeren van een oud klant.

Realworks relaties naar DatHuis sturen

De uitwisseling van Realworks relaties naar DatHuis vindt plaats met behulp van de Realworks Relaties API. Nadat de koppeling is gemaakt met DatHuis, kan je in DatHuis instellen welke relaties gesynchroniseerd worden.

Hoe worden relaties gesynchroniseerd?

Relaties worden eenmalig naar DatHuis gesynchroniseerd. Wijzigingen die in een relatie in Realworks worden gedaan nadat de relatie is gesynchroniseerd, worden niet naar DatHuis gestuurd. De enige uitzondering is het toevoegen van een kenmerk. Indien deze is gekoppeld aan een tag, dan zal de tag worden toegevoegd aan het contact in DatHuis.

Een voorbeeld:

Jan Janssen is een relatie in Realworks. Hij heeft telefoonnummer 06-12345678. Jan Janssen krijgt een kenmerk toegewezen en wordt naar DatHuis gestuurd. In Realworks wordt vervolgens het telefoonnummer aangepast naar 020-600 1234. Dit telefoonnummer wordt in DatHuis niet aangepast en zal 06-12345678 blijven.

Instelling van de koppeling

1. Ga naar de Marketplace in Realworks en selecteer de juiste vestiging rechts bovenin.

2. Kies de Relaties API en bestel deze.

3. Plak ons Developer Id in de API Manager: eb92a256-b27d-4747-80c4-4d4b45485cc8

screenshot

4. Stel de API koppeling als volgt in:

• Relatie level: Compleet

• Relatie Muteren: Plus

• Standaard vrijdage: Vrijgave

• Vink aan dat je particulieren, bedrijven en contactenpersonen wil bijwerken.

5. Kopieer de 'Token' en sla de wijzigingen op

6. Ga naar DatHuis en zet de Realworks app aan. In de wizard klik je op "API instellen".

7. Voer een naam voor de koppeling in, bijvoorbeeld de naam van de gekoppelde vestiging.

8. Kies een vestiging en gebruiker om contacten aan toe te wijzen.

9. Plak de token die is gekopieerd (zie stap 5) in het veld onderaan en klik op 'API instellen'.

Let op: De koppeling is nog niet actief. Nadat DatHuis de koppeling heeft geactiveerd kan de synchronisatie van relaties worden ingesteld.

Per e-mail ontvang je een notificatie dat de koppeling is geactiveerd.

De Relatie API instellen

Zodra de Relatie API is geactiveerd kan je instellen welke relaties je in DatHuis wil verwerken. Pas nadat dit is ingesteld wordt de synchronisatie gestart.

2. Hier staan alle kenmerkgroepen en kenmerken uit Realworks. Vink aan welke relaties je wil synchroniseren.

3. Kenmerken in DatHuis worden 'tags' genoemd. Kies een naam voor een tag voor ieder aangevink kenmerk. Dit maakt het makkelijker om deze contacten terug te vinden, maar ook om campagnes (flows) te starten.

4. Sla de instellingen op. De synchronisatie wordt nu geactiveerd.

Contacten worden vanaf nu automatisch naar DatHuis gestuurd, nadat in Realworks een kenmerk wordt toegevoegd.

Pro tip

Bouw een flow die wordt getriggered op basis van een tag. Start de flow wanneer een tag wordt toegevoegd aan een contact. Gebruik een tag die je hebt gedefinieerd in de synchronisatie.

Voeg een kenmerk toe in Realworks, om in DatHuis een flow te starten.