9. Jouw DatHuis portaal
Automation
Automatisch e-mail sturen vanuit de eigenaar van het contact
Automatisch e-mail sturen vanuit de eigenaar van het contact

Zorg dat ieder contactmoment persoonlijk is

Joel Konijn avatar
Geschreven door Joel Konijn
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als makelaar wil je flows bouwen die persoonlijk overkomen. Contacten willen immers liever een relatie aangaan met een persoon dan met een instelling. Zodra je leads hebt verdeeld en hebt toegewezen aan vestigingen en gebruikers kun je vanuit een flow direct e-mails versturen vanuit de eigenaar van het contact. Zo ziet de consument dat de ontvangen e-mail afkomstig is van een makelaar en niet van het algemene "info" adres.

Contacten toewijzen aan een eigenaar

Nadat je een e-mailadres hebt gekoppeld aan DatHuis, kan je vanuit een contact e-mail versturen. Door een contact toe te wijzen aan een eigenaar, kan de mailbox van deze eigenaar worden gebruikt voor het automatisch versturen van e-mail.

Het contact kan je makkelijk toewijzen aan een eigenaar:

Ook kan je flows gebruiken om nieuwe contacten automatisch toe te wijzen. Gebruik condities in de actie 'controleer op conditie' om op basis van de juiste kenmerken een verdeling te maken in nieuwe leads. Vervolgens kan je met de actie 'contact toewijzen' een eigenaar toekennen.

Als een contact een eigenaar heeft, kan een gekoppeld e-mailadres worden gebruikt voor het versturen van geautomatiseerde e-mail.

E-mail versturen vanuit je eigen mailbox

E-mailadressen kunnen worden gekoppeld aan het account, een vestiging of aan je eigen profiel. Ga naar de instellingen om een e-mailadres te koppen.

Na het koppelen van een e-mailadres kan deze gebruik worden om e-mail automatisch vanuit te versturen. In de flow builder kan je de actie toevoegen 'E-mail versturen'. Controleer of bij 'Van' de 'Eigenaar van het contact' staat geselecteerd.

Zodra een e-mail moet worden verstuurd, controleert de flow eerst wie de eigenaar is van het contact. De volgende logica wordt toegepast bij het versturen van e-mail:

1. Er is geen eigenaar toegewezen

De flow zal het e-mailadres gekoppeld aan het account gebruiken om de e-mail te versturen.

2. Er is alleen een vestiging toegewezen

De flow zal het e-mailadres gekoppeld aan de betreffende vestiging gebruiken om de e-mail te versturen. Is er geen e-mailadres aan de vestiging gekoppeld? Dan wordt het e-mailadres van het account gebruikt.

3. Er is een vestiging en gebruiker toegewezen

De flow zal het e-mailadres gekoppeld aan het profiel van de gebruiker gebruiken om de e-mail te versturen. Is er geen e-mailadres aan de gebruiker gekoppeld? Dan wordt het e-mailadres van de vestiging gebruikt. Als hier ook geen e-mailadres aan gekoppeld is, dan wordt het e-mailadres van het account gebruikt.