Als makelaar kan het heel goed zijn dat je gespecialiseerd bent in bepaalde segmenten. Zoals nieuwbouw, luxe woningen of bijvoorbeeld een bepaald werkgebied.

Met een flow kan je op basis van verschillende eigenschappen het contact aan de juiste vestiging en gebruiker toewijzen. Vervolgens kunnen acties (taken, belafspraken, e-mails) vanuit de eigenaar worden opgepakt. Dit zorgt voor een efficiƫnte maar persoonlijke opvolging.

Voor kantoren met meerdere vestigingen wil je leads verdelen en toewijzen aan het juiste kantoor op basis van plaatsnaam of postcode. Dit kan je direct in een flow instellen zodat je dit niet handmatig hoeft te doen. Hiervoor hebben we een template klaar liggen die naar eigen situatie aangepast kan worden.

Zodra je de template "Waarderapport | Verdelen van leads" hebt geopend krijg je het onderstaande scherm te zien. In template zie je hoe je een flow instelt om waarderapport leads aan gebruikers toe te wijzen aan vestigingen op basis van plaatsnamen.

In dit voorbeeld kiezen we ervoor om alle waarderapport leads uit Amsterdam, Diemen en Abcoude toe te wijzen aan vestiging Amsterdam en gebruiker Greg. Leads uit de plaatsen Utrecht en Nieuwegein wijzen we toe aan de vestiging Utrecht en aan gebruiker Marjan. Alle leads buiten deze 5 steden worden in dit geval toegewezen aan de vestiging in Purmerend aan gebruiker Peter.

De namen van de steden kan je aanpassen naar jouw situatie. In dit voorbeeld controleren we in stap 2 of de lead uit Amsterdam, Diemen en Abcoude komt. Is dit het geval? Dan gaan we door naar 3.1 "waar" en wijzen we de lead toe aan de vestiging Amsterdam en gebruiker Greg.

Leads uit Nieuwegein of Utrecht worden toegewezen aan Marjan uit de vestiging Utrecht. Dit doe je onder "niet waar" in stap 4.1 en "waar" 4.2.1.


Vervolgens zorg je in 4.3.1 dat alle overige leads worden toegewezen aan de vestiging in Purmerend en gebruiker Peter. Zie hieronder:

Heeft u het antwoord gevonden?